Wethouders Simons spreekt over taalvaardigheid

Wethouders Simons spreekt over taalvaardigheid

Een lage taalvaardigheid kost werkgevers gemiddeld 300 euro per jaar per laaggeletterde medewerker. (Pricewaterhouse Coopers (2013). Laaggeletterdheid in Nederland kent aanzienlijke maatschappelijke kosten. Dit heeft onder andere te maken dat er op de werkvloer onveilige situaties kunnen ontstaan, als een medewerker (soms zelfs relatief simpele) algemene veiligheidsinstructies niet kan lezen. Ook blijkt in de praktijk dat deze medewerkers meestal meer fouten maken, wat leidt tot tastbaar productieverlies. Het concreet verbeteren van de taalvaardigheid van werknemers levert vaak op korte termijn al behoorlijke en zichtbare voordelen op: productievere werknemers, een veiligere werkomgeving, beter en effectiever klantcontact, een prettigere werksfeer omdat medewerkers beter en makkelijker met elkaar communiceren, (flinke) kostenbesparingen én gelukkige werknemers.

Tijdens de Business Challenge inspireert de gemeente Rotterdam bedrijven op het gebied van taal op de werkvloer. Zij geeft u duidelijke informatie over: hoe kunt u de taalkwaliteiten van uw medewerkers daadwerkelijk vergroten, waarom is dat belangrijk en natuurlijk ook: wat levert het u concreet op? De gemeente heeft namelijk een organisatiescan gelanceerd waarmee bedrijven snel en effectief aan de slag kunnen gaan om te zorgen voor een taalvriendelijkere, eigen organisatie. Kom daarom tijdens de Business Challenge op woensdag 11 en donderdag 12 oktober langs bij de stand van de gemeente Rotterdam om deze organisatiescan gratis op te halen en laat u inspireren. Met de producten die u meekrijgt kunt u op een makkelijke manier het verschil maken voor uw werknemers en uw klanten. Ook voor een gezellig praatje bent u van harte welkom. Wethouder Simons, verantwoordelijk voor Stedelijke Ontwikkeling en Integratie is op 11 oktober aanwezig tijdens de Business Challenge om de Taal010-app te lanceren. Dit is een app om bedrijfsleven, zorgverleners, organisaties en taalaanbieders rondom taal met elkaar in contact te brengen. Ook al het nieuws en aanbod rondom taal zijn in de app terug te vinden.

Weer een bijzondere spreker: Hans den Oudendammer

Weer een bijzondere spreker: Hans den Oudendammer

We mogen weer een bijzondere spreker toevoegen aan het programma van Business Challenge Rotterdam: Hans den Oudendammer. Hans den Oudendammer is de directeur van Rotterdam Topsport. Deze organisatie houdt zich al 27 jaar bezig met het topsportbeleid in Rotterdam. Een belangrijk onderdeel van het werk van Rotterdam Topsport is de organisatie van topsportevenementen. Weet u nog de start van de Tour de France, het WK Turnen, het WK Triathlon en de WK Shorttrack? Zo maar een greep uit de vele evenementen, die de stad rijk is.

Interview met Hans den Oudendammer

Jan Dirk Stouten zal Hans den Oudendammer een aantal interessante vragen stellen, zoals:

 • Wat doet Rotterdam Topsport en wie betaalt dat allemaal?
 • Waarom wil de stad toch al die evenementen?
 • Hoe krijg je Europese en wereldkampioenschappen naar Rotterdam?
 • Welke evenementen zijn belangrijk voor Rotterdam?
 • Wat heeft het lokale bedrijfsleven er aan?
 • Wat levert een evenement nu op voor de stad?
 • Welke evenementen kunnen we de komende jaren verwachten.

Natuurlijk kunt u Hans den Oudendammer zelf ook vragen stellen.

 

 

 

Hans Biesheuvel als spreker op BCR

Hans Biesheuvel als spreker op BCR

Hans Biesheuvel van ONL als spreker op Business Challenge Rotterdam

Op een evenement voor ondernemers mag een belangrijke spreker als Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland (ONL), niet ontbreken. Wij zijn dan ook blij dat Hans Biesheuvel als spreker optreedt bij Business Challenge Rotterdam.

Over Hans Biesheuvel

Hans Biesheuvel is ondernemer en mede-oprichter/bestuurder van Ondernemend Nederland (ONL). Hier zet hij zich in om de stem van ondernemers beter te laten horen de brug te slaan naar de politiek. Hans Biesheuvel groeide op in een ondernemersgezin. Na jaren succesvol actief te zijn geweest als ondernemer werd hij in 2011 voorzitter MKB Nederland. In 2013 nam hij afscheid van deze functie om ONL voor Ondernemers op te richten. Naast ondernemer en investeerder is Biesheuvel ook adviseur en commissaris bij verschillende (MKB-)bedrijven en voorzitter van het Festival Classique in Den Haag.

Over ONL

ONL is een organisatie vóór ondernemers die gerund wordt dóór ondernemers. ONL heeft maar één belang: de stem van ondernemers te laten horen en een brug slaan naar de politiek. ONL doet concrete voorstellen en aanbevelingen om dit te bereiken. Het motto is Samen Nederland ondernemender maken!

Inschrijven als exposant nu mogelijk

Inschrijven als exposant nu mogelijk

Voor een bedrag van € 1.500,- exclusief BTW doet u al mee aan Business Challenge Rotterdam en ontmoet u op 11 en 12 Oktober in Rotterdam Ahoy 10.000 zakelijke bezoekers. Uw pakket bestaat uit:

 • Standruimte van 4 x 2 meter voor 2 dagen, inclusief vloerbedekking, frieslijst met naamsvermelding en 2 spots
 • Statafel en 2 krukken
 • 50 toegangskaarten voor uw relaties
 • 1 parkeerkaart per standhouder
 • Vermelding op de website
 • Vermelding in het eventmagazine op deelnemerslijst
 • Vermelding op social media

Inschrijven is mogelijk via de website. Heeft u vragen, mail naar info@businesschallengerotterdam.nl of bel 078-6773202.

Business Challenge Rotterdam op 11 & 12 Oktober

Business Challenge Rotterdam op 11 & 12 Oktober

Dit jaar wordt Business Challenge Rotterdam gehouden op 11 en 12 Oktober. Zo’n 7.000 zakelijke bezoekers uit Rotterdam en omgeving komen samen om te netwerken, inspiratie op te doen en zakenrelaties te ontmoeten.